Mijn toetreden in de wereld van Recruitment

Zoals met veel dingen in het leven, maak je van tevoren altijd een voorstelling van hoe iets zal zijn. Zo had ik dat ook voordat ik aan de slag ging bij recruitmentMakers.  Eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch. Ik ben het vak van recruitment namelijk niet heel bewust ingerold, eigenlijk een beetje toevallig zelfs.

Ik was namelijk bezig om een eigen bedrijf te starten. Een platform waarop ik werkzoekende wil matchen aan bedrijven. Gedurende de opstart fase ontmoette ik Ron Jansen.  Voordat hij het doorhad werd hij mijn mentor en hielp hij mij met praktische tips en bemoedigende woorden. Hij zag hoe ik worstelde omdat ik het werving en selectie vak nog onvoldoende kende. Dus zei hij tegen mij: er is 1 manier om echt goed te begrijpen hoe de wereld van job matching in elkaar steekt en dat is door aan de slag te gaan als recruiter. ‘Kom gewoon een mini stage lopen bij mij, dan leer ik je wel de ins en outs van recruitment. En geen zorgen, we delen gewoon de opbrengsten.’ Super aardig en een aanbod waar ik geen nee tegen kon zeggen.

Inmiddels zijn we 3 weken verder en heb ik mijn eigen opdrachtgever voor wie ik de kandidaten mag verzorgen: BeBright. Een strategisch innovatie kantoor op het gebied van gezondheidszorg in Utrecht. Ze werken, net als Recruitment Makers, in de JIM in Utrecht.  Een open workspace met allemaal startups en scale-ups die gave dingen aan het doen zijn. Echt een heerlijk sfeertje als je van een startup vibe houdt.

Op vrijdagen zit ik hier met Ron en legt hij mij uit wat er allemaal aan recruitment tooling beschikbaar is en hoe de kneepjes van het vak in elkaar steken. Inmiddels heb ik LinkedIn Recruitment leren kennen en Crystal Knows. Twee tools die het leven van een recruiter een stuk aangenamer en leuker maken. Met LinkedIn Recruitment kan ik super efficient op zoek naar geschikte kandidaten die voldoen aan de wensen van BeBright. Heel handig! Maar Crystal Knows was voor mij de grootste verrassing! Dit is een tool die op basis van je LinkedIn profiel kan ontrafelen wat voor type persoon je bent. Bij mij was de tool spot on. Ik had niet gedacht dat een algoritme zo nauwkeurig zou kunnen profileren hoe ik in elkaar steek. Crystal Knows gebruik ik met name om meer te weten te komen over de persoonlijkheid van de kandidaat. Dit zegt natuurlijk weer een hoop over iemands match met de bedrijfscultuur van BeBright.

Naast het sourcen ben ik natuurlijk ook al gesprekken aan het voeren met kandidaten. Gelukkig krijg ik best veel response op mijn LinkedIn verzoekjes dus iedere week spreek ik wel 5-6 kandidaten voor een rol bij BeBright. De telefonische kennismakingen verlopen ook positief. In mijn studententijd heb ik callcenter werk gedaan dus ‘ koud bellen’ is mij niet onbekend. Ik heb een gespreksformat gemaakt en gebruik dat als houvast. Wel merk ik dat mensen graag de diepte in gaan op de type projecten van BeBright. Hier moet ik mijn kennis nog wel wat over bijspijkeren. Maar goed, alles op zijn tijd.

Vrijdag mag ik de eerste introductie van een kandidaat bij BeBright doen dus hier zie ik erg naar uit! Tot nu toe ben ik dus heel positief en heb ik zin om te groeien in het vakgebied!

Vorig artikelWorkday Recruiting
Volgend artikelEasyCruit
Marjolein Broekhuizen
In 1989 ben ik samen met mijn tweelingzus ter wereld gebracht in Arnhem. Daarna volgde een lange reeks aan verhuizingen die met name in het buitenland hebben plaatsgevonden. Op mijn 18e keerde ik terug naar Nederland om aan de Hogeschool Utrecht Marketing te studeren en daaropvolgend een Master Business Administration aan de VU in Amsterdam. Gedurende de eerste vijf jaar van mijn carrière heb ik geleerd wat ik graag doe in mijn werk. Ik vind het vak van recruitment fascinerend. Waarom? Omdat ik een divers pallet aan vaardigheden kan inzetten. Het vraagt van mij kennis en vaardigheden op het gebied van recruitment marketing, sales, coaching en sociale vaardigheden. Bovendien vind ik het heel leuk om uit te dokteren wie iemand is en die persoon te kunnen helpen aan de perfecte baan! Bij RecruitmentMakers krijg ik de kans om dit te doen.