test

NIEUW KENNISPLATFORM VOOR RECRUITMENT GELANCEERD; KIQIT.

Op 2 juni is Kiqit gelanceerd, het kennisplatform voor recruitment. Het platform is ontwikkeld om recruiters en aanverwante professionals een plek te bieden waar zij hun kennis kunnen verrijken en hun netwerk kunnen vergroten. Om dit mogelijk te maken maakt een community deel uit van Kiqit en worden er op het platform diverse vormen content aangeboden waaronder videotrainingen, whitepapers, blogs en podcast.

Van idee naar realisatie

Een kennisplatform voor recruitment- en aanverwante professionals in arbeidsmarktcommunicatie, dat is wat de oprichters van Kiqit misten binnen hun vakgebied. En als het er niet is? “Dan moet je het maken”, aldus Marcel van der Meer, Nicol Tadema en Arjan Elbers, de 3 oprichters van het kersverse bedrijf.

Het fundament van Kiqit bestaat uit 12 kernthema’s binnen recruitment zoals, wervende teksten, recruitment-websites, employer branding, sourcing, recruitment-marketing, referral en de candidate experience. Per kernthema is er 1 expert verbonden aan het platform en deze experts maken het verschil.

De oprichters van Kiqit zijn eveneens experts op het kennisplatform: Marcel van der Meer is expert sourcing. Hij is al jaren een bekende ondernemer binnen recruitment, eigenaar van Klikwork en veelgevraagd trainer en spreker in de internationale wereld van sourcing. Nicol Tadema is expert wervende teksten, als founder en directeur van Voor Tekst en auteur van Werven met Woorden is zij een icoon als het gaat om wervende teksten. Arjan Elbers is al meer dan een decennium expert recruitmentwebsites, dit sluit naadloos aan bij zijn rol als directeur van digital recruitment agency Getnoticed dat al jaren een autoriteit is op gebied van online recruitment.

                          “10 topexperts, dat was de goal voor livegang”

Naast deze 3 experts zijn er per thema een groot aantal recruitment-specialisten verbonden aan het platform. Het zijn bekende spelers uit de recruitment-industrie waaronder Gusta Timmermans, Heleen Stoevelaar, Patrick Boonstra, Dirk Driessen, Ellen van Dieren, Ton Rodenburg, Eveliese Luiting en Dirk Meeuws. “Alle topexperts hadden we gelukkig snel enthousiast, “ zegt Nicol Tadema, “zij herkenden direct de ‘gap’ die er tot op heden was in de recruitment-industrie en willen graag bijdragen aan de ontwikkeling van recruiters, dus missie geslaagd!” 

Doorlopend ontwikkelen

Recruitment is een vak dat voortdurend in beweging is. Voor professionals binnen dit vakgebied is het dan ook essentieel om te blijven ontwikkelen. Op het platform wordt daarom frequent nieuwe, actuele content aangeboden om deze ontwikkeling mogelijk te maken. De community biedt daarnaast een plek om ervaringen met elkaar te delen en het netwerk te vergroten.

De content wordt in diverse vormen aangeboden bijvoorbeeld door middel van trainingen, blogs, whitepapers en podcast. “Alles op het platform draait om sterke, behapbare content”,  vertelt Marcel van der Meer. “Krachtige whitepapers, podcasts en videotrainingen van 20 minuten per stuk, dat kijkt gewoon prettig weg. We hebben daar een ijzersterk format voor ontwikkeld en er is achter de schermen dan ook serieus hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.”

Waarom de naam Kiqit?

“We willen iedereen in de actiemodus zetten, vandaar deze naam”,  zegt Arjan Elbers. “De combinatie van een inhoudelijk kennisplatform en een community voor de recruitment-industrie met dit team van experts centraal? Meer kan ik me niet wensen als ondernemer. Hier wil je zijn als je net zo’n vakidioot bent als wij! Let’s Kiqit!”

Membership bij Kiqit

Voor mensen die graag meer willen weten over het platform: aanmelden als basic member is kosteloos en kan via www.kiqit.nl. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een premium- of professional-membership die meer deuren openen binnen het platform, waaronder die richting online videotrainingen en directe toegang tot de experts.