Covid-19 (Corona), infrarood-poortjes en op weg helpen economie!

Ik zit zomaar wat te mijmeren op de zondagmorgen en spreek tussendoor telefonisch een goede kennis. Hoe hij de week beleefd heeft, het niet zien van vrienden en familie en zijn angst om in contact te komen met een eventueel besmet persoon. Mondkapjes worden besproken, de app en/of zelf bijhouden dagboekje, voldoende afstand bewaren en vooral thuis blijven. Maar komt het ‘normale’ leven nog wel op gang?

En dan bedenk ik me ineens wat:

Waarom gaan we in het openbare leven niet over op het plaatsen van infraroodpoortjes? Die bij doorheen lopen de lichaamstemperatuur van mensen meten en bij overschrijden van bijvoorbeeld 37.8 graden een signaal afgeven? GROEN is door, ROOD is stoppen. Vervelend voor degene die het betreft, maar wel een seintje dat hij wellicht koorts heeft.

Hoe kunnen we dit aanpakken?

Bij het betreden van een ruimte waarin meer mensen samen komen plaatsen we bij de ingang een infrarood poortje. Daarbij denk ik dus aan winkels/ ingang winkelcentra/ winkelstraten, kantoren, ziekenhuizen, musea, restaurants (horeca) en andere openbare gelegenheden.

Ook het OV wordt niet vergeten. Bij de incheckpoortjes van NS meten we gelijk de temperatuur mee en bij de ingang van bussen/ trams en bijvoorbeeld ander groepsvervoer wordt ook door middel van infrarood apparatuur de temperatuur opgemeten. Iedereen die boven de grens van zeg 37.8 graden wordt geweigerd en krijgt het advies met de huisarts te overleggen. En wellicht een test te laten ondergaan. Dit kan zorgen voor snelle opsporing in de beginfase.

Ook bi terrassen kan van deze mogelijkheid gebruik worden gemaakt. Via het instellen van looproutes en één ingang naar het terras! Daar staat dan het infrarood poortje.

Wie gaat dit betalen?

Zoals ik al eerder schreef, de economie met weer op gang komen. Ondernemers zullen dus wel moet gaan meebetalen aan dit poortje. En de overheid zal ook via subsidie een deel moeten gaan meebetalen.

Maar uiteindelijk zal daar sprake zijn van een win-win situatie, de ondernemer kan zijn zaak weer openen.  De kosten voor de minister van financiën zullen sneller omlaag gaan omdat de economie weer op gang komt en, niet het laatste, mensen zullen zich weer sneller veilig voelen op straat. Iedereen weer tevreden dus. En zie de oplossing ook maar als de meest effectieve app!

Zou dit een oplossing kunnen zijn? Ik weet het niet. Maar misschien is het idee het overwegen waard?

MAAR BETER NOG, DOE ZELF ELKE DAG EEN TEMPERATUURCHECK!

Vorig artikeleKibo
Volgend artikelCrisis, ook voor recruitment (1)