Home ATS Yellow Yard

Yellow Yard

Yellow Yard

Over Yellow Yard

In 2004 startte Yellow Yard volgens hun site met twee man en vijf klanten. Inmiddels zijn ze met 11 mensen en hebben honderden klanten in binnen- en buitenland.  Ze zijn gevestigd in Groningen en Den Haag.

Kenmerken Yellow Yard

Er wordt gewerkt aan een opfleuring van de lay-out, de huidige omgeving is in PHP en doet daarmee wat ouderwets aan. Dat werkt voor sommige organisaties die nog gewend zijn aan grotere pictogrammen en voor elke handeling een aparte knop. De nieuwe lay-out ziet er meer uit van deze tijd. Er zit zelfs een Kan Ban weergave in.

Dit recruitmentsysteem is gebouwd op de filosofie van een alles in één oplossing. Oftewel je mail, agenda, vacatures, cv’s, klanten en rapportages komen allemaal samen in één oplossing. Hiermee komt het dus voor dat je persoonlijke of niet aan een opdracht gerelateerde informatie ook in dit systeem zit. Er is wel uitwisseling mogelijk met je bestaande exchange server, Office365, maar niet helemaal, Yellow Yard kan niet garanderen dat uitwisseling actueel is. Dit ligt naar eigen zeggen niet aan hun, maar aan Microsoft.

Naast deze filosofie, willen ze ook alles zelf kunnen en niet afhankelijk zijn van derden zoals textkernel voor cv parsing. De CV parsing is dus in eigen huis ontwikkeld en daarmee niet even intelligent als die van concurrenten. Zelf geven ze aan dat ze dit kunnen matchen, maar dat hun ontwikkelsnelheid lager is. Waar textkernel binnen 24 uur een wijziging kan doorvoeren, doet Yellow Yard hier soms 2 weken over.

Gebruikers over Yellow Yard

In de demo die wij hebben gezien, zien wij voor een recruitmentsysteem wat gericht is op opslag. Er zit geen intelligentie achter zoals bijvoorbeeld het automatisch matchen zonder velden in te hoeven vullen of op basis van contact moment bepalen of een kandidaat in beweging is of niet. Dit is nog aan de recruiter zelf. Dat is dan ook de conclusie rondom dit systeem, zoek je een oplossing die gegevens bij gaat houden dan heb je hier een passende oplossing. Zoek je een ondersteuning van je recruitmentproces, dan heb je hier geen toegevoegde waarde.

Wij hebben nog geen informatie over de prijsstelling op dit moment, deze wordt per klant bepaald.

Wij hebben een professionele mening hier gecommuniceerd op basis van het zien van tientallen recruitmentsystemen. Graag laten we ook gebruikers spreken, daarom komen wij graag in contact om hun ervaringen te horen. Werk je of heb je recentelijk met Yellow Yard gewerkt, vul dan rechts de enquête in.

 

REVIEW OVERVIEW

Kwaliteit