Home ATS Workday Recruiting

Workday Recruiting

Workday

Over Workday

De oprichter van Peoplesoft en een oud directielid hebben, volgens hun site, Workday ooit bedacht in een diner in Californië. Leuk, eens keer geen garage of zolderkamer, maar twee rijke softwaredirecteuren bij de lokale snackbar.

Hun idee was om HR en Finance processen dichter bij elkaar te brengen. Daar ligt dan ook gelijk het verschil met de meeste recruitmentsystemen in deze lijst. Het is meer dan een recruitmentsysteem, het heeft meer weg van een ERP systeem.

Kenmerken Workday

Zoals gezegd is dit meer dan een recruitmentsysteem en dit maakt dat de basis niet is werven en selecteren. In dit geval is er een sterke binding met finance en dat maakt dat het sterk is in processen en afrekenen. Kortom verwacht hier niet een systeem wat je gaat helpen te werven, maar wat je gaat helpen inzicht te krijgen in wat je eigenlijk kost. Voor grotere ondernemingen zeker belangrijk, maar als je minder dan 50 vacatures hebt nog iets te veel van het goede. Workday zelf hanteert in het algemeen een grens van 500 medewerkers als minimum.

We hebben een demo aangevraagd, echter geeft Workday aan geen losse demo’s te geven. Zij werken puur op basis van een business case en bouwen die in Workday om te laten zien. Voordeel is dat je gelijk een proof of concept hebt, nadeel is dat je alleen zien wat zij je adviseren. We hebben nu dus nog geen info van het gebruik en kunnen alleen wat zeggen over de filosofie.

Gebruikers over Workday

In de afgelopen jaren waren de gebruikers lyrisch over Workday. Als de vraag werd gesteld waarom, bleef het vaak stil of  bleek dat elk argument ook al in andere systemen zat. Kortom het bied niet veel nieuws, maar vooral veel zendelingen. De kracht zit hem in de combinatie van een HR en Finance oplossing.

Wij zijn nog op zoek naar meetbare ervaringen met Workday. Gebruik jij of heb je kort geleden nog met dit systeem gewerkt, vul dan even de enquête rechts in.