Home ATS Otys

Otys

Otys Recruiting Technologies

Over Otys

Een van de drie oud gedienden (Connexys en PeopleXS zijn de anderen) binnen de Nederlandse markt van ATS’en. Het recruitmentsysteem ontstond op een zolderkamertje uit de gedachte van Jorrit Blok, nog steeds de CEO. Hun werkwijze was vooral om anders te zijn dan de rest. Otys ging bijvoorbeeld niet uit van de recruiter en het proces, het ging uit van de kandidaatbeleving. Resultaat is immers het gene wat telt. Zo stonden ze dan ook vooraan bij de opkomst van zoekmachine optimalisatie.

Kenmerken Otys

Ooit begon het als een modulair recruitmentsysteem, waarbij je per onderdeel betaalde. Nu kun je het systeem als een geheel krijgen, de inrichting van de losse onderdelen is dan nog wel een vraag. Je kunt veel configureren en Otys kan alles wat je vraagt. Daar hangt dan wel weer een prijskaartje aan. Bij het schrijven van deze kenmerken werd gesproken over een nieuwe prijsstelling en inrichting.

Waar veel recruitmentsystemen werken met Textkernel voor hun parsing, hebben ze gekozen voor concurrent Actonomy. De ervaring hiermee is beter. Voor de cv search maakt men hier ook gebruik van.

Kandidaten hebben de beschikking over een eigen portal waarin men de eigen gegevens kan beheren, hiermee sluiten ze goed aan bij de AVG. Kandidaten kunnen zelf hier ook aangeven hoe vaak ze willen benaderd voor toestemming. Ze denken echt in termen van kandidaatbeleving, deze moet het als simpel en prettig ervaren.

Gebruikers over Otys

Gebruikers van de oudere versies klagen nog al eens over de duidelijke wens van om over te gaan naar een nieuwere versie. Hoewel dit te begrijpen is, is het voor de klant uiteindelijk ook beter. Stabiliteit en betere beheersbaarheid is ook in hun voordeel. Wij zijn nog op zoek naar gebruikers die de nieuwere versies gebruiken, vul rechts onze enquête in om ons te helpen meer meningen te krijgen.

REVIEW OVERVIEW

Kwaliteit
Prijs