HROffice

Adver Online

Over HRoffice

Dit recruitmentsysteem begon als een extra dienst van Adveronline. Zij zijn beter bekend als wederverkoper van advertentieruimte voor vacatures, oftewel een mediabureau. Ze zijn sterk in het adviseren welke media je kan inzetten en verdienen aan HRoffice was een freemium applicatie, je kreeg de basis gratis en betaalde voor de extra’s. Hierdoor kon Adveronline snel bij mogelijke klanten binnenkomen voor advies over het bereiken van hun doelgroep.

Kenmerken HRoffice

HRoffice is nog steeds een simpel recruitmentsysteem met een nadruk op werving. Het voorziet in je basisbehoefte voor workflow, kandidaat- en vacatureadministratie en rapportages. Verwacht geen bijzondere toevoegingen die selectievraagstukken vereenvoudigen, niet zo raar gezien het uit een mediabureau is ontstaan. Daar ligt dan ook een kracht, de integratie van Adveronline en haar media geven goed inzicht.

Een gemiste kans is het doorvertalen van de data die voortkomt uit de mediainzet. Deze zou je gelijk willen doorvertalen. Kortom als je agrovac.nl hebt geadverteerd, dan wil je weten of deze kandidaten ook aangenomen worden en waar ze in het proces afhaken. Dit bepaalt de boodschap die op dit medium zal neerzetten. Volgens onze informatie is dit nog niet zo ingericht. Wel geven ze het aantal clicks door, dit is echter beperkte informatie die niet bepaald of je succesvol bent.

Na de gratis versie waar men ooit mee begon heeft men onlangs een stevige facelift gehad. Het recruitmentsysteem is hiermee naar de huidige tijd getild qua lay-out en werkwijze. Nog steeds is het een simpele oplossing die doeltreffend is voor werving, maar beperkt is in selectievraagstukken.

Gebruikers over HRoffice

We hebben een beperkt aantal gebruikers gesproken over HRoffice en zouden graag nog meer gebruikers spreken.

Heb jij onlangs gewerkt of werk je op dit moment met HRoffice, dan horen wij graag van je. Rechts kun je je gegevens achterlaten bij invullen van de enquête.

Vorig artikelOtys
Volgend artikelA-perfectmatch
Guido Stek
Zit graag in het proces en de techniek, recruitment is voor hem een vehikel met tech te kunnen spelen. Meer dan 15 jaar ervaring in IT en recruitment in verschillende organisaties. Schrijft graag, vooral met een mening. Integer en schuwt een goeie discussie niet.