Home ATS eKibo

eKibo

eKibo Recruitment software

Over eKibo

Ekibo is een Nederlandse software ontwikkelaar, gevestigd onder de rook van Rotterdam in Strijen. Sinds 2009 werken ze aan het ontwikkelen en programmeren van websites, webshops en maatwerk softwareoplossingen.

Naar eigen zeggen hebben ze op moment van schrijven van deze review (maart 2020) ongeveer 450 klanten, 338.000 sollicitanten, 6750 vacatures vervuld en jawel het is iets om trots op te zijn als leverancier van een recruitmentsysteem 331.000 sollicitanten een afwijzingsbericht gestuurd.

Kenmerken eKibo

Eenvoud is wat dit recruitmentsysteem uitstraald, een balk links, een balk boven en een hoofdscherm. Wel in moderne kleuren en heldere teksten voor de functies.

De workflow voor sollicitanten werkt vrij eenvoudig in een KanBan stijl met slepen. Ideaal voor kleinere hoeveelheden, een crime als je 100 sollicitanten hebt.

Voor kandidaten hebben we geen mogelijkheid kunnen ontdekken hoe je deze toevoegd aan een vacature. Dit recruitmentsysteem gaat er dus alleen vanuit dat je solliciteert op een vacature en niet dat je als recruiter ook kandidaten uit andere bronnen verzameld. Mocht je als recruiter bij de vacature handmatig een kandidaat willen toevoegen, dan moet je ook ineens verplicht een profielfoto toevoegen, terwijl je als sollicitant dat niet hoeft. Beetje vreemd ons inziens.

Grappige toevoeging die we ook in andere systemen terug zien is de mogelijkheid voor het toevoegen van meerdere bedrijven (klanten) en werkenbij sites met hun eigen privacy statement. Een ideale oplossing voor RPO’s zou je denken, echter kun je de databases van deze klanten niet scheiden en komt alles in een account.

Hoewel dit systeem overzicht produceert, zijn de filtes beperkt tot de beoordeling, aantal keer gesolliciteerd en welke vacature. Geen hele sterke opties.

Dit recruitmentsysteem is bedoeld om kandidaten af te handelen, het is een zogezegd selectieproces systeem, er zit geen wervende intelligentie in. Dat eKibo als bedrijf aangeeft goed te zijn in maatwerk is terug te zien in hun recruitmentsysteem, er is weinig tot niets te configureren voor de klant.

De prijsstelling is wellicht interessant, maar je hebt inmiddels freemium of gratis oplossingen die over meer wervende elementen beschikken.

Gebruikers over eKibo

Wij kennen nog onvoldoende gebruikers van dit recruitmentsysteem om een oordeel te vellen. Dat doen we graag gefundeerd. Ben jij of ken jij een (recente) gebruiker van eKibo, dan horen we graag je mening via de enquête rechts.