Home ATS Connexys

Connexys

Bullhorn

Over Connexys

Sinds 2001 actief op de Nederlandse markt. Het systeem kwam voort vanuit het werving en selectiebureau van Gijs van Heijst en Jan van Goch. Ze merkten dat er bij klanten steeds meer interesse kwam in hun systeem, waarna Connexys in de markt werd gezet. Het groeide door van SAAS oplossingen zoals FastForward naar een PAAS oplossing gebaseerd op het Salesforce platform. Voor elke tak van sport hebben ze oplossingen, zowel voor bureau’s, als voor corporate en met enige configuratie ook voor uitzenden en detacheren.

Connexys stond bekend als marktleider in de Nederlandse markt en was “het systeem” voor langere tijd. In 2017 werd het overgenomen door Bullhorn, waarmee Bullhorn steeds meer de Nederlandse markt ging betreden. Het wordt nog steeds verkocht voor grotere klanten, marketingcommunicatie van het merk wordt niet meer actief uitgedragen.

Kenmerken

Connexys kent twee versies in de markt die beide nog steeds verkocht worden. Het grote verschil is het platform waarop men draait. FastForward draait als software as a service op servers van of ingekocht door Connexys. Force.com versie draait op de servers en binnen het systeem van Salesforce.

Doordat FastForward volledig door Connexys geprogammeerd is, is elke versie per klant verschillend. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk standaard componenten, echter heeft elke klant zijn eigen wensen die vervolgens geconfigureerd of geprogrammeerd worden. De laatste is wat onhandig, gezien dit de afhankelijkheid van Connexys vergroot en beheerslast vergroot.

Force.com versie is zeer makkelijk te configureren. Je kunt in principe zonder hulp je workflow aanpassen, rapportages maken en velden toevoegen of verwijderen in je kandidaat of vacature scherm. De basis functionaliteit is groter dan menig systeem, daar betaal je echter ook voor.

De prijsstelling begint bij meer dan 10 gebruikers (diegene die echt inloggen) en veelal gebaseerd op aantal medewerkers van de organisatie. Onder 10 gebruikers wordt Bullhorn aangeraden en verkocht door de Bullhorn accountmanagers. De prijsstelling is aan de bovenkant markt.

Mening gebruikers

Gebruikers zijn over het algemeen positief over Connexys. Met name de hoge mate van configuratie is belangrijk. De ondersteuning en aanwezig kennis is daarbij wel belangrijk, de meeste recruiters beschikken niet over de kennis om het systeem volledig goed in te richten. Hiervoor blijven ze afhankelijk van IT of van Connexys zelf.

REVIEW OVERVIEW

Kwaliteit
Prijs